Κυβέρνηση και αστυνομία υπεύθυνες για τα γεγονότα στη Μόρια

Η κυβέρνηση και η αστυνομία ευθύνονται για την έκρυθμη κατάσταση που δημιουργήθηκε χτες στη Μόρια. Από τη μια μεριά, η αστυνομία επέδειξε προκλητική ανοχή στους τραμπουκισμούς των φασιστών που παριστάνουν τους «αγανακτισμένους πολίτες» -όπως ακριβώς έγινε τις προάλλες και στη Χίο. Τα πάνοπλα ΜΑΤ παρακολούθησαν απαθείς τους χιτλερικούς να τραμπουκίζουν ανυπεράσπιστους ανθρώπους. Από την άλλη, η κυβέρνηση (με τις ευλογίες της ΕΕ) επιμένει στην απαράδεκτη πολιτική του εγκλεισμού των προσφύγων σε άθλια στρατόπεδα χωρίς καμιά προοπτική για τη ζωή τους. Η έκρηξη της βίας δεν αποτελεί παρά φυσικό επόμενο του αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει χιλιάδες άνθρωποι.

Η ίδια κυβέρνηση και η ίδια αστυνομία που οργάνωσαν την εκστρατεία συκοφάντησης των αλληλέγγυων και εκκένωσαν βίαια τις προσφυγικές καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη, τώρα με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους συμβάλλουν στην επώαση του αυγού του φιδιού.

Αυτήν την κρίσιμη στιγμή, είναι αναγκαίο να σταθούμε ανεπιφύλακτα στο πλευρό των προσφύγων, να ορθώσουμε αδιαπέραστο τείχος απέναντι στους φασίστες, να ανατρέψουμε την αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης.

 

Ζούμε μαζί, αγωνιζόμαστε μαζί, θα νικήσουμε μαζί!

 

Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone