Ενημέρωση για τις αποφάσεις της πρώτης συνέλευσης (4/3/2015) της πρωτοβουλίας για το προσφυγικό και μεταναστευτικό στην Τσαμαδού 15 στα Εξάρχεια.

 

1. Συγκροτήθηκε η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Οικονομικούς και Πολιτικούς Πρόσφυγες», η οποία θα οργανώσει τις δράσεις της σε δυο επίπεδα:
α) Οργάνωση της έμπρακτης αλληλεγγύης με τη φυσική παρουσία των αλληλέγγυων στην πλατεία Βικτωρίας και όπου αλλού βρίσκονται οι πρόσφυγες
β) Άσκηση πολιτικής πίεσης προς τις αρχές για άμεσες λύσεις στα προβλήματα και τις ανάγκες των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων, περιφρούρηση των προσφύγων από οποιεσδήποτε πιθανές αντιμεταναστευτικές βαρβαρότητες (ρατσιστικές και κατασταλτικές).
2 Προκειμένου να μπορέσει να οργανωθεί η έμπρακτη αλληλεγγύη στην πλατεία Βικτωρίας σε ένα πρώτο στάδιο:
Α) κρίνεται απολύτως απαραίτητη η άμεση επικοινωνία με τους πρόσφυγες, ώστε να καταγραφούν τα προβλήματα και οι ανάγκες τους και να ενημερωθούν για τα δικαιώματα τους.
Β) είναι πολύ σημαντική η σύνδεση των προβλημάτων των προσφύγων με εκείνα των κατοίκων της περιοχής, με άμεσο στόχο την δημιουργία κλίματος αλληλεγγύης και συνύπαρξης.
Γ) Από την Κυριακή (6/3) και κάθε ημέρα, με δυο βάρδιες (11.00-15.00 και 18.00-22.00), θα είμαστε παρόντες και παρούσες με τραπεζάκι πάνω στην πλατεία Βικτωρίας.
Καλούμε:
α) όλους τους αλληλέγγυους-ες σε συντονισμό μαζί μας και παρουσία τους στις βάρδιες.
β) τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που μπορούν να βοηθήσουν στην διερμηνεία και στην επικοινωνία με τους πρόσφυγες, να συμμετέχουν στις βάρδιες.
γ) όσους-ες θέλουν να προσφέρουν πράγματα για τους πρόσφυγες, να τα φέρνουν, όσο είναι δυνατό, στις ώρες των βαρδιών, στο τραπεζάκι της αλληλεγγύης, ώστε να κατανέμονται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.
δ) μετά την εκτίμηση της κατάστασης και την καταγραφή των αναγκών των προσφύγων στην πλατεία Βικτωρίας, θα υπάρχει λίστα καθημερινά με πράγματα, τα οποία θα συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένους χώρους (είτε κατευθείαν στην πλατεία Βικτωρίας, είτε στην Κατάληψη της Τσαμαδού 15 στα Εξάρχεια).
Η επόμενη συνάντηση για την οργάνωση της έμπρακτης αλληλεγγύης και την προετοιμασία του χώρου αποθήκευσης των πραγμάτων, θα είναι την Κυριακή 6/3 στις 19.00 στην κατάληψη Τσαμαδού 15 στα Εξάρχεια.
Η επόμενη ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους Οικονομικούς και Πολιτικούς Πρόσφυγες, θα γίνει την Παρασκευή 11/3 στις 19.00 στην κατάληψη Τσαμαδού 15 στα Εξάρχεια.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone