Ανακοίνωση – απάντηση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης σε Οικονομικούς και Πολιτικούς Πρόσφυγες

 

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε δημόσια η χρησιμοποίηση του εδώ και πολλά χρόνια εγκαταλειμμένου ξενοδοχείου CITY PLAZA ως Κέντρου Στέγασης Προσφύγων, εμφανίστηκαν διάφοροι καλοθελητές –σταγόνες μέσα σε έναν ωκεανό αλληλεγγύης– που έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν στο όνομα της ιδιοκτήτριας του πάλαι ποτέ ξενοδοχείου. Αργότερα, εμφανίστηκε και η ίδια με οργισμένη ανάρτησή της στα social media.

Η επιχειρηματολογία τους κινήθηκε γύρω από το επιχείρημα ότι η ιδιοκτήτρια «είναι δικιά μας, αριστερή» (sic), «έχει ευαισθησίες», «χρωστάει» και «αν δεν το πουλήσει, θα πάει φυλακή».

Απαντούμε και δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε:

1. Χαιρόμαστε που η ιδιοκτήτρια «έχει ευαισθησίες». Και θέλουμε να ελπίζουμε ότι την επόμενη φορά που θα μας επισκεφθεί θα τις δείξει, καθώς σήμερα περιορίστηκε στο να καθυβρίζει και να σπρώχνει τους πρόσφυγες και τους/τις αλληλέγγυους/ες και να ωρύεται για την «ιδιοκτησία της».

2.Το εδώ και πολλά χρόνια εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο βρισκόταν σε άθλια κατάσταση μέχρι σήμερα το πρωί. Ήδη, μετά από οκτώ ώρες δουλειάς και φροντίδας , βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Όσο το κτίριο θα βρίσκεται κάτω από τη διαχείριση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης σε Οικονομικούς και Πολιτικούς Πρόσφυγες, όχι μόνο δεν πρόκειται να υποστεί την παραμικρή ζημιά, αλλά θα προστατεύεται και η εικόνα του θα βελτιώνεται καθημερινά.

3. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύουμε ότι το δικαίωμα στη στέγη και την τροφή για τις δεκάδες χιλιάδες παιδιά προσφυγικών οικογενειών που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι απείρως σημαντικότερο από την αίσθηση ιδιοκτησίας σε ένα άδειο εδώ και πολλά χρόνια κτίριο.

Ο Χώρος Στέγασης Προσφύγων CITY PLAZA συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του με πλήρωμα εκατοντάδες πρόσφυγες και αλληλέγγυους και άνεμο την αλληλεγγύη.

Η αλληλεγγύη θα νικήσει. Θα ζήσουμε μαζί με τους πρόσφυγες.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone