Ανακοίνωση με αφορμή το νέο θάυμα της κ. Παπαχελά.

Σήμερα κυκλοφόρησε το νέο επεισόδιο της κ. Παπαχελά, όμως και αυτό είναι βασισμένο στο ίδιο σενάριο: ψέματα, θεωρίες συνωμοσίας, συκοφαντίες και φυσικά κάλεσμα της αστυνομίας να εισβάλει στο Χώρο Στέγασης Προσφύγων City Plaza και να διώξει τις οικογένειες που στεγάζονται σε αυτόν. Η πλοκή του επεισοδίου αυτή τη φορά εκτός από συνέντευξη έχει και μηνύσεις προς την αστυνομία και υπουργούς επειδή δεν έχει εκκενωθεί το City Plaza.

 

Από την πλευρά μας ξεκαθαρίζουμε τα εξής:

  1. Στον Χώρο Στέγασης Προσφύγων City Plaza μένουν 400 πρόσφυγες (περίπου 100 οικογένειες) σε συνθήκες αξιοπρέπειας και αυτοοργάνωσης. Εξασφαλίζονται καθημερινά πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, καθώς και όλα τα απαραίτητα είδη προσωπικής υγιεινής. Επίσης στον Χώρο λειτουργεί ιατρείο, πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές δραστηριότητες, καθώς και δραστηριότητες που βοηθούν τους πρόσφυγες στην κοινωνική τους ένταξη. Λόγω των άρτιων συνθηκών που επικρατούν στον Χώρο Στέγασης Προσφύγων City Plaza, η λίστα αναμονής για τη φιλοξενία αυτή τη στιγμή ξεπερνάει τις 1.000 οικογένειες.
  2. Η κ. Παπαχελά, όπως ισχυρίζεται, βρίσκεται σε συζητήσεις με την κυβέρνηση για την εκκένωση του City Plaza. Εμείς ανταπαντάμε ότι η κυβέρνηση οφείλει να εκκενώσει τα στρατόπεδα όπου κρατάει πρόσφυγες σε άθλιες συνθήκες και να ακυρώσει την συμφωνία της ντροπής μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας. Κατά τα άλλα να βγάλουν όλοι από το μυαλό τους σκέψεις εκκένωσης του αρτιότερου χώρου στέγασης προσφύγων στη χώρα. Άλλωστε ο λόγος που δεν το έχουν καταφέρει ως τώρα, παρόλη τη λάσπη και την επίθεση, είναι η εμβέλεια του κινήματος αλληλεγγύης και η δύναμη του κόσμου του αγώνα.
  3. Όσοι και όσες συμμετέχουν στο εγχείρημα δεν λαμβάνουν καμία χρηματική αμοιβή. Η ανταμοιβή μας είναι οι εμπειρίες και τα συναισθήματα που βιώνουμε, είναι η βελτίωση των ζωών όλων μας όταν αυτές ορίζονται από την αλληλεγγύη. Η κ. Παπαχελά υιοθετεί ακροδεξιές θεωρίες συνομωσίας που προσπαθούν να λοιδορήσουν το κίνημα αλληλεγγύης, συγχέοντας το σκοπίμως με χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ και «μπίζνες». Στον δικό μας κόσμο, στον κόσμο της αλληλεγγύης, τα πράγματα δεν μετριούνται με τα χρήματα, αλλά με τον αγώνα ενάντια στην εξαθλίωση και για τη χειραφέτηση των καταπιεσμένων.  Το City Plaza, χωρίς να λαμβάνει ούτε ένα ευρώ από το κράτος ή ΜΚΟ, στηριζόμενο οικονομικά αποκλειστικά στις δωρεές πολιτών  απο όλη την Ευρώπη και στην ανιδιοτελή αφοσίωση δεκάδων συμμετεχόντων στο εγχείρημα, αποδεικνύει ότι υπάρχει ένας άλλος κόσμος, γεμάτος αξιοπρέπεια και ανθρωπιά.
  4. Στις θεωρίες συνομωσίας, σκοπίμως όλα είναι θολά. Έτσι η κ. Παπαχελά που τολμάει να μας κατηγορεί για «μπίζνες», παραδέχεται η ίδια ότι πολύ θα ήθελε να συμμετάσχει στο πανηγύρι των χρηματοδοτήσεων των ΜΚΟ, όμως για μια ακόμα φορά λέει ψέματα ότι είχε συμφωνήσει με την Ύπατη Αρμοστεία, καθώς η τελευταία ποτέ δεν το έχει επιβεβαιώσει.
  5. Πως θα μπορούσε άλλωστε να νοικιάσει το κτίριο, το οποίο για περίπου 7 χρόνια ήταν εγκαταλειμμένο καθώς οποιαδήποτε εμπορική χρήση του κτιρίου δεν μπορεί να λάβει χώρα πριν αποδοθούν τα δεδουλευμένα στους πρώην εργαζόμενους του ξενοδοχείου, στους οποίους έχει αποδοθεί τελεσίδικα ως αποζημίωση ο κινητός εξοπλισμός του – πράξη που επί χρόνια εμπόδιζε η κ. Παπαχελά, προκειμένου να τους εξαντλήσει οικονομικά για να κρατήσει τελικά η ίδια τον εξοπλισμό, όπως παραδέχεται άλλωστε ευθαρσώς και στην σημερινή της συνέντευξη.

 

Από την πλευρά μας δηλώνουμε προς κάθε πλευρά, ότι θα συνεχίσουμε χωρίς καμία οικονομία δυνάμεων τον αγώνα για τα δικαιώματα των προσφύγων, για την αξιοπρεπή τους στέγαση, για το άνοιγμα των συνόρων και την κατάργηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

 

Στις 18 Μάρτη κλείνουμε έναν χρόνο από τη συμφωνία της ντροπής. Θα έπρεπε όλ@ να αγωνιζόμαστε για την κατάργηση της συμφωνίας και της αντιπροσφυγικής πολιτικής της κυβέρνησης, για να κλείσουν τα στρατόπεδα και να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες αξιοπρεπώς. Έτσι ώστε να μην υπάρχει ανάγκη για χώρους σαν το City Plaza.

 

Καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετάσχει στην διεθνή ημέρα δράσης στις 18 Μαρτίου ενάντια στη συμφωνία.

Στις 18/3 στις 15:00 στην Ομόνοια είναι το κάλεσμα για την Αθήνα.

 

Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza

Αθήνα 10/3/2017

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone