Δράσεις από τη 2η ανοιχτή συνέλευση! Την Κυριακή 5/6 η 3η

Η δεύτερη ανοιχτή συνέλευση στο Χώρο Στέγασης Προσφύγων City Plaza πραγματοποιήθηκε και πάλι με μεγάλη συμμετοχή και πάλι. Συζητήθηκε η οργάνωση του κινήματος αλληλεγγύης, η  όξυνση των πολιτικών μας διεκδικήσεων, ενάντια στις αντιπροσφυγικές πολιτικές. Όμως δεν επιθυμούμε απλώς να συζητάμε, αλλά να οργανώνουμε και να αγωνιζόμαστε, να κοιτάμε στον ουρανό, χωρίς να πετάμε στα σύννεφα.

Με την συμμετοχή κοινωνικών εγχειρημάτων, ομάδων αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, πολιτικών συλλογικοτήτων και αλληλέγγυου κόσμου συναποφασίσαμε τον περαιτέρω βηματισμό μας και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αγώνα.

Η κουβέντα ήταν προσανατολισμένη στη συμμετοχή και την διοργάνωση διεκδικητικών διαδικασιών υπέρ των προσφύγων, με κεντρικούς άξονες την εναντίωση στα κέντρα κράτησης και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το αίτημα για αξιοπρεπή στέγαση μέσα στις πόλεις μας, την καθολική πρόσβαση σε δικαιώματα, την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία και την διαμόρφωση διαπολιτισμικού πλαισίου, την πρόσβαση στην υγεία, την δικτύωση των στεγαστικών εγχειρημάτων. Μεταξύ αυτών δρομολογήσαμε συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την πολιτική εξωστρέφεια του εγχειρήματος, την λειτουργία του ως κέντρο αγώνα και την καλύτερη οργάνωση της ίδιας της κοινότητας του City Plaza.

Η επόμενη ανοιχτή συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5/6 στις 19:00 με θέμα την οργάνωση του αλληλέγγυου κινήματος και τον συντονισμό των ομάδων/πρωτοβουλιών/εγχειρημάτων που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό, κόντρα στην επιχειρούμενη απ’ το κράτος και την κυβέρνηση ποινικοποίηση της αλληλεγγύης.

  • Καλούμε σε συγκέντρωση στην πλ. Κοτζιά την Πέμπτη 9/6 την ώρα που θα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηνών για το προσφυγικό. Στη βάση του πλαισίου μας για ισότητα και διεύρυνση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, για ελευθερία στη μετακίνηση και πολιτικές ένταξης, διεκδικούμε την επίταξη των άδειων κτιρίων για την αξιοπρεπή στέγαση των προσφύγων, την πρόσβαση σε δικαιώματα και την ισότιμη εγγραφή των παιδιών στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς.
  • Οργανώνουμε τον συντονισμό μας μαζί με τις άλλες καταλήψεις στέγης προσφύγων για την διοργάνωση μεγάλης διαδήλωσης μαζί με τους πρόσφυγες και τον κόσμο της αλληλεγγύης.
  • Την Κυριακή 19/6 στις 19:00 θα διοργανώσουμε λαϊκό γλέντι στην πλατεία Βικτωρίας προκειμένου να γνωριστούμε περαιτέρω με την γειτονιά, να παρουσιάσουμε το εγχείρημά μας, να αναδείξουμε τον πολιτικό μας λόγο και το πολιτιστικό μας αντιπαράδειγμα και φυσικά να διασκεδάσουμε από κοινού μαζί ντόπιοι και πρόσφυγες.
  • Στηρίζουμε στην συναυλία αλληλεγγύης που οργανώνει το αυτοοργανωμένο φαρμακείο στο Ίλιον, την Παρασκευή 10/6 στο Ίλιον.

Η ομάδα εκπαιδευτικών θα συναντηθεί την Τετάρτη 1/6 στις 18:00. Είναι κρίσιμο να διαμορφωθεί το αίτημα για την ένταξη των παιδιών στα σχολεία, να επεξεργαστούν οι μορφές και τα πεδία διεκδίκησης, να συντονιστούμε ως αλληλέγγυο κίνημα με τους-ις εργαζόμενους-ες στο χώρο της εκπαίδευσης και τα σωματεία και να σχεδιάσουμε συγκεκριμένες και δυναμικές παρεμβάσεις. Παράλληλα είναι αναγκαίο και επιτακτικό να οργανωθούν τα σχολεία και η δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο εσωτερικό του City Plaza και να ενισχυθεί το ανθρώπινο δυναμικό για τις διεργασίες αυτές.

Η ιατρική ομάδα θα συναντηθεί την Πέμπτη 2/6 στις 19:30. Το αυτοοργανωμένο ιατρείο του City Plaza συνεχίζει την λειτουργία του καθημερινά και για αυτό υπάρχει συνεχής ανάγκη για φάρμακα και στελέχωση της δομής από σχετικούς ανθρώπους. Παράλληλα είναι αναγκαίο να διεκδικήσουμε από κοινού με κοινωνικά ιατρεία, αυτοοργανωμένα φαρμακεία κλπ την πλήρη πρόσβαση των προσφύγων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η ομάδα περιφρούρησης συναντιέται την Τρίτη 31/5 στις 19:00

Συγκροτήθηκε ομάδα για την καθημερινή λειτουργία του καφέ-μπαρ στο χώρο του City Plaza

Συνέλευση City Plaza

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone